Partizani

Strip "Partizani" še ni izšel v obliki albuma. Če mislite, da ga je smiselno izdati v tej obliki, vpišite svoj E-mail naslov v okence na desni in mi ga pošlite. Ko bom dobil (in, seveda, ČE bom dobil) dovolj "prednaročil", bom dorisal še nekaj strani (zaenkrat jih ni dovolj za klasičen strip album) in vam poslal sporočilo, kje in kako lahko strip kupite. Predvidena cena za črno-beli album, na dobrem papirju formata A4 v mehki vezavi, bo med 1500 in 2000 SIT.

Če mi pustite vaš E-mail naslov, vas to seveda ne obvezuje k nakupu stripa. Gre bolj za mojo informacijo in "tipanje terena".

Nekaj strani iz stripa:
Tule vpišite vaš E-mail naslov:


Strip »Partizani« sem v letih 1988-89 risal za politični tednik MLADINA. To so bili dobri, stari časi pred razpadom Jugoslavije, ki je bila takrat še precej močna tvorba. Obenem pa so se porajale nove ideje in kritike obstoječega političnega in vojaškega sistema ter nov pogled na polpreteklo zgodovino- tudi na vlogo Partizanov v drugi svetovni vojni. Časopis MLADINA je bil najglasnejši kritik starega načina razmišljanja in glasnik novih idej.

Druga svetovna vojna in vloga Partizanov ima v srcu slovencev (in Jugoslovanov) posebno mesto. Vloga partizanov je bila 40 let vojni še vedno tabu tema, o kateri se je lahko govorilo le črno- belo. Partizani so bili pozitivci, Nemci in njihovi domači pomagači pa negativci. Tako so nas učili v šoli, tako je pisalo v zgodovinskih knjigah- in pika!

Zato sem se v stripu »Partizani« lotil te tematike na malce drugačen način. Partizani so bili še vedno »good guys«, Nemci pa »bad guys«, toda njihove vloge sem do skrajnosti karikiral. Partizani so v stripu pretirano lepi, postavni in pametni, do skrajnosti pošteni, pogumni in plemeniti. Medtem ko so okupatorji (Nemci) odurne pokvarjene spake, ki jim ne gre po glavi nič drugega kot to, kako bi posiljevali, mučili in pobijali ubog slovenski narod. Celo spolni organi okupatorjev (ki jih ti zelo radodarno razkazujejo) so grdi in izkrivljeni, medtem, ko spolnih organov Partizanov nikoli ne prikažem, četudi so ti goli. Vedno so cenzurirani.

Strip Partizani je leta 1998 v nadaljevanjih izhajal v tedniku MLADINA. Strip o borbi dobrega proti zlu se je zaključil na 32 straneh (zmagali so »dobri fantje«, jasno!).
If you want to contact the author, click the bug...